Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

1933 - Extase - Gustav Machaty = CSFD 73% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    1933 - Extase - Gustav Machaty = CSFD 73% Názov:1933 - Extase - Gustav Machaty = CSFD 73% Hodnocení: Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:1.5 GB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-25 Peerov:6 (Seed: 5, Leech: 1)
    Zaner:Drama,Poeticky,Psychologicky,Romanticky Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    If you are young and don't know much about the history of cinema, then be informed that the first auteur who included a female orgasm in his work was Czech national Gustav Machaty. The year was 1933. The movie in this torrent is IT.


    Quote:
    This Czech movie (Austrian contributed some money, cameramen, etc, so international literature usually quotes this movie as Czech/Austrian coproduction) is of a must see once in your lifetime for every cinema lover worldwide.

    If you are a young Czech and haven't seen this film yet, from now on you have no credible excuse.

    If you are English on temporarily working or studiying in CZ, show some respect for our host country and watch this cult film as soon as possible.


    Quote:
    This movie is almost free of dialogue. Of course it is accompanied by music score. English "subtitles" are nevertheless provided for your convenience.


    Quote:
    Na titulky.com existuje pouze jedna verze titulku. Neni primo vhodna pro priloženi mp4 file. Duvodem je, že ma mp4 na začatku kratke vysvetlene od Vienna Film Archive. Anglicke titulky jsou vyrobene specialne pro tuto verzi, zatimco CZ verze je "moc rychla" za nekolik minut.

    File cze.srt je v torrentu, protože doufam, že nekdo na Skt vi, jak je posunout dale na časove ose. Pokud je nekdo z vas srt creation master, prosim publikujte novou verzi na Tit.C, pro česke users of SkT.

    Pokud jste Slovak a ješte k tomu stary dedekjako ja, preložte prosim eng.srt do sveho rodneho jazyka a publikujte svou práci na Tit.C.

    Diky moc

    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/6308-extase/prehled/


    Quote:
     Rakousko Ekstase
       Rakousko Symphonie der Liebe
       angličtina Symphony of Love (neoficiální název)
       Slovensko Extase (festivalový název)
       USA Ecstasy
       USA My Ecstasy
       USA Rhapsody of Love


    Drama / Romantický / Psychologický / Poetický
    Československo / Rakousko, 1932, 87 min
    Režie: Gustav Machatý
    Scénář: Gustav Machatý, František Horký
    Kamera: Jan Stallich, Hans Androschin
    Hudba: Giuseppe Becce
    Hrají: Hedy Lamarr, Aribert Mog, Zvonimir Rogoz, Leopold Kramer, Karel Mácha-Kuča, Jiřina Steimarová, Jan Sviták, Eduard Šlégl, Antonín Kubový, Jiřina Štěpničková, Ladislav Boháč, Bedřich Vrbský


    Quote:
    Eva, dcera velkostatkáře, se provdá za zámožného, ale o mnoho let staršího Emila Jermana. Již po návratu ze svatebního obřadu do luxusního pražského bytu pozná svůj omyl: manžel o ni jako o ženu nejeví žádný zájem. Senzitivní dívka trpí jeho chladem a staromládeneckým puntičkářstvím natolik, že se vrátí na otcův statek a požádá o rozvod pro nepřekonatelný odpor. Při koupání v rybníce se Eva seznámí s mladým stavebním inženýrem Adamem, pracujícím nedaleko na stavbě silnice. Muž je pravým opakem jejího manžela: vyhlíží sice robustně, ale chová se něžně. Za noční bouře jde dívka za ním do jeho domku a stane se jeho milenkou. Teprve nyní pozná milostnou rozkoš. Manžel dostane zprávu od soudu a rozjede se za Evou, k návratu ji však přesvědčuje marně. Na zpáteční cestě potká Adama a pochopí, o koho jde. Oba muži se zdrží ve venkovském hostinci, kam za Adamem přijede Eva..


    Quote:
    Tak jsem konečně viděl tento skandální snímek. A přiznám se, že jsem chtěl vidět film jen a kvůli prvním nahým záběrům v našem filmu. Zároveň jsem se domníval, že to je tak jediné, co je na filmu k vidění. Jak hluboko jsem se mýlil! Nahé záběry Hedy Kiesler – Lamarr mají samozřejmě takový zvláštní podtext, když víte tu historii. Ale film má i jiné stránky, které ukazují Gustava Machatého jako neuvěřitelně talentovaného režiséra. Navíc krásná kamera! Takže vřele doporučuji i kvůli jiným věcem než nahé Hedy.


    Quote:
    Vzhledem k nepopulárním dialogům jsem si více oblíbila rakouskou verzi. Ale to nic nemění na tom, že je obrovský rozdíl v milování Extase a jen jejího respektu jako vývěsního štítu českého filmu 30. let (ačkoli je to koprodukce). Počtvrté v kině už je to jen symbióza se střihovou skladbou... a Becceho hudbou... a Zvonimírovou gradací a dokonalostí Hedy. Hurá práce!


    Quote:
    Fantastická filmařina, krásná. Kdybych tedy měl z Machatého filmů, které jsem zatím viděl, vybrat jeden, který mě nejvíc oslovil, vybral bych Ze soboty na neděli, ale to Extasi nijak neubírá na působivosti. Je to filmová báseň, jedna naznačená i doslovná metafora vedle druhé, tady nějaký význam, tam další, Hedy Lamarr je kouzelná a krásné Machatého záběry spolu s Becceho hudbou dělají i z obyčejného probuzení a otevírání žaluzií zážitek. Nakonec i ta závěrečná část s recitujícím Františkem Halasem... Ano, je to podivné finále, ale je to zase tak skvěle natočené a strhující, že to k tomu celému příběhu prostě patř,í a kdo chce, najde metafory i tam (práce nemá stát = manželka nemá zůstávat bez povšimnutí?).


    Quote:
    The world's first glimpse of a 19 year-old Hedy Lamarr...

    The world's first glimpse of a 19 year-old Hedy Lamarr occurs in the early moments of this 1930's treasure as she sweeps across the screen in an angelic wedding gown. This was to be the start of a legendary career. This was our glorious introduction to the most beautiful woman ever to grace the silver screen.

    It is Eva's (Lamarr) wedding night and her older husband seems uninterested in her romantic advances. She retreats to the lonely bed and, in a beautiful scene, she fiddles with her wedding ring as the realization of her marital mistake overcomes her. The husband seems more interested in neatness and order than he does in love. Gustav Machaty uses gorgeous camera angles and pristine shot framing to capture Lamarr's considerable talent and beauty. With no words spoken in the early part of the film, she is able to grasp our sympathy, our hearts and our support. It is that combination that prepared the 1930's audiences for what they were about to see as the film unfolded. 'Ecstasy' was considered shocking for its time... Some thought it to be scandalous.

    She returns home to her father's estate and files for divorce. The next day, she wakes with a complete sense of freedom and happiness. She just has to go outside and feel the freedom of the countryside and fresh air. Eva goes for a horseback ride and happens across a beautiful lake. And in one of the most famous scenes in film history, Hedy Lamarr became the first person to ever appear nude in a major film. Her frolic in the woods and her skinny-dipping adventure in the lake were legendarily scandalous. But the audiences couldn't stay away. As with many of today's movies, the controversy made it a must-see film.

    Eva's mischievous adventure introduces her to a handsome young man who helps her find her horse, who had run off with her clothes. After an awkward meeting, they eventually fall for each other. Their first romantic rendezvous was almost as controversial as the nude scene, with its blatant waves of eroticism. However, Machaty does beautiful work in these romantic moments. Machaty creates one delightful moment, when Eva literally seems to sink into her new lover, using a gorgeous early camera trick.

    It cannot be overstated how brave this performance was on Lamarr's part. Many might have presumed it was career suicide. Instead, it gained her worldwide fame and caught the eye Louis B Mayer, who signed her to a contract with MGM. There are some truly erotic moments in this film, even by today's raunchy standards. It is impossible to imagine how they were received in the 1930's. Again, Machaty was very clever with his imagery, leaving a lot to the imagination. But we all understand very well what we are seeing and it is supremely well done.

    The meeting of Eva's former husband and her current lover is perhaps inevitable. However, the consequences of that meeting are not. The film takes a few unexpected turns in its final act and it all makes for a great story and a lovely debut on the grand stage of movie stardom for Hedy Lamarr.

    I highly recommend this once controversial, now tame film and urge you to seek it out in its restored form on DVD. It is easily worthwhile, if only for the pleasure of seeing Hedy Lamarr. But the story is compelling too and the direction is ahead of its time. 'Ecstasy' is a memorable early treasure.


       





























    Filmy CZ/SK dabing









    Andy28, pepa49, FantomDarack,

    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!


    No comments...


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.271 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 10:04
    sql

    TOPlist